latinica  ћирилица
14/05/2017 |  10:01 | Autor: RTRS

Sutra jednočasovni štrajkovi upozorenja radnika šumskih gazdinstava

Zaposleni u više šumskih gazdinstava sutra će održati jednočasovne štrajkove upozorenja zbog nezakonitog smanjenja primanja radnika od 1. aprila i donošenja pravilnika o radu preduzeća "Šume Republike Srpske".
Šume Republike Srpske -
Šume Republike Srpske

Јednočasovni štrajk održaće zaposleni u šumskim gazdinstvima Laktaši i Čelinac, koji su u sastavu Šumske uprave Banjaluka", te zaposleni radnici u šumskim upravama u Zvorniku i Šekovićima.

Isti dan jednočasovni štrajk upozorenja održaće i radnici u šumskim gazdinstvima "Gorica" Šipovo, "Birač" Vlasenica, te radnici Šumskog gazdinstva "Čemernica" iz Kneževa, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Štrajkovi upozorenja biće održani od 7.00 do 8.00 časova.

U saopštenju se navodi da su, zbog samovolje i nesaradnje menadžmenta preduzeća "Šume Republike Srpske" sa radnicima i Sindikatom ovog preduzeća, jednočasovnim štrajkom upozorenja danas nezadovoljstvo iskazali radnici u Šumskoj upravi Gacko, te u Šumskom gazdinstvu "Botin" Nevesinje.

"Ukoliko jednočasovnim štrajkovima upozorenja ne ostvare svoje opravdane zahtjeve, zaposleni ovog javnog preduzeća će pristupiti potpunoj obustavi rada, koja će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva", navode iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Izvor: SRNA