latinica  ћирилица
14/05/2017 |  12:33 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Zvornik: Pojedine ulice u jako lošem stanju (VIDEO)

Prije tri i po godine u Zvorniku je završen kapitalni projekat uređenja sedam gradskih ulica. Centar grada dobio je novi ljepši izgled, novu kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Nažalost, pojedine gradske ulice se nisu našle u pomenutom projektu i već godinama čekaju na rekonstrukciju.
Zvornik - ulice - Foto: RTRS
Zvornik - uliceFoto: RTRS

Dotrajao kolovoz, automobili parkirani na trotoarima, otežan saobraćaj i ugrožena bezbjednost pješaka, to je slika ulica Sime Periće, Braće Obradovića i Majevičke ulice i svakodnevica sa kojom se susreću građani.

Svjesni poteškoća sa kojima se susreću stanovnici navedenih ulica, u gradskoj upravi ističu da će riješiti ovaj problem i da će uređenje početi za nekoliko sedmica.

- S obzirom da se, prije svega mora uraditi podzemna infrastruktura, odnosno vodovod i kanalizacija, rekonstrukcija i sanacija ulice Braće Obradović kreće prvog juna, a Sime Perića i Grobnice negdje prvih dana avgusta - kaže Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika.

Do kraja godine trebalo bi da bude završena rekonstrukcija, a ulice da osvanu u novom ruhu, uz moguću izmjenu režima saobraćaja u ovom dijelu grada.