latinica  ћирилица
14/05/2017 |  13:26 ⇒ 14:22 | Autor: RTRS

Darko Mladić: Mektić se podsmjehuje žrtvama sopstvenog naroda

Sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić ocijenio je danas da se ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić vicem o prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i generalu Mladiću u suštini podsmjehivao žrtvama sopstvenog naroda.
Darko Mladić -
Darko Mladić

- Žalosno je da funkcioner iz SDS-a na tako odgovornom mjestu u vlasti u BiH demonstrira takav odnos prema predsjedniku Republike Srpske i komandantu Vojske Republike Srpske iz perioda kada se ta Republika stvarala. Očigledno je da je gospodin Mektić propustio odličnu priliku da pametno ćuti - rekao je Darko Mladić Srni, komentarišući Mektićev istup.

Mladićev sin smatra da niko ne može više da u vicu uvrijedi ni predsjednika Karadžića ni generala Mladića, jer su oni odavno u srcu naroda za čiju su se slobodu borili, ali da je žalosno što se "kadar iz SDS-a sa tako odgovornog mjesta podsmjehivao žrtvama sopstvenog naroda".

- Do sad sam mislio da on /Mektić/ od ostalih odgovornih i važnih stvari nema vremena da se bavi istraživanjem zločina nad srpskim narodom, ali volio bih da dio te energije koju troši na prepričavanje viceva koje čuje od stranaca u BiH i po našim forumima, usmjeri na istragu o zločinima počinjenim nad našim narodom koji do dan danas nisu rasvijetljeni i te naše žrtve do danas nisu dobile pravdu - poručio je Darko Mladić.

On je ocijenio da je Mektić uvrijedio i sirijski narod, čiju su nesreću proizvele iste arhitekte koje stoje i iza nesreće kroz koje su prošli narodi na prostoru bivše Јugoslavije.

- Ono što mi svi znamo sa ovih prostora, on je tim svojim vicem uvrijedio i jadni sirijski narod koji sada strada tamo, a svi znamo da arhitekte te njihove nesreće, kao i naše ovdje, nisu ni Radovan Karadžić ni Ratko Mladić, nego nisu uopšte sa ovih prostora. Iste su arhitekte i u našoj, zajedničkoj nesreći svih naroda sa ovih prostora kao i sada u sirijskoj nesreći - zaključio je Darko Mladić.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić juče je na sjednici Predsjedništva SDS-a u Bijeljini ispričao vic u kojem je na neprimjeren način pominjao prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića, što su mediji kasnije objavili.

Izvor: SRNA