latinica  ћирилица
14/05/2017 |  13:54 | Autor: RTRS

Prijedor: Održana Šesnaestomajska biciklijada

Oko 200 Prijedorčana učestvovalo je danas na Šesnaestomajskoj biciklijadi, koju je organizovala Turistička organizacija Prijedora povodom obilježavanja Dana grada 16. maja.
Prijedor - biciklijada - Foto: SRNA
Prijedor - biciklijadaFoto: SRNA

Direktor Turističke organizacije Prijedor Amira Ganić istakla je da ova manifestacija nije imala takmičarski karakter, jer je svrha povratak bicikla na ulice grada i podrška razvoju biciklističkog sporta u gradu.

Član Biciklističkog kluba "Kozara" Milica Maksimović, koja kao vozač bicikla ima četiri medalje, izrazila je zadovoljstvo odzivom njenih sugrađana na ovu rekreativnu biciklističku vožnju ulicama grada.

- Ovo je stvarno divan sport i treba da se svi vratimo vožnji biciklom gdje god je to moguće - istakla je Maksimovićeva.

Na biciklijadi su mogli da učestvuju građani svih uzrasta, a dužina rute bila je oko 10 kilometara. Među učesnicima našao se i Davor Trebovac sa svoja tri sina Јakovom, koji ima samo dvije godine, i Nikolom i Lukom koji imaju osam i deset godina.

Početak rekreativne biciklističke rute bio je na Trgu majora Zorana Karlice, a staza je išla kroz glavnu ulicu/šetalište - Stari grad - Zagrad, Raškovac - pružni prelaz 13-ta-Čejreci- ulica Dušana Brkovića - ulica Vojvode Mišića - mali podvožnjak i nazad do polazne tačke u centru grada.

U organizaciji biciklijade pomogao je Biciklistički klub "Kozara" iz Prijedora, a podršku je pružila Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske čiji su predstavnici zajedno sa biciklistima provezli rekreativnu rutu ulicama Prijedora.

Izvor: SRNA