latinica  ћирилица
14/05/2017 |  16:15 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Ujedinjena Srpska: Usvojena Deklaracija o nepovredivosti Srpske (VIDEO)

Na Skupštini Ujedinjene Srpske usvojena je Deklaracija o nepovredivosti Republike Srpske.
Skupština Ujedinjene Srpske - Foto: RTRS
Skupština Ujedinjene SrpskeFoto: RTRS

U Deklaraciji stoji -Srpska je jedinstven i nedjeljiv ustavnopravni entitet. Deklaraciju je podržao i predsjednik Srpske, Milorad Dodik.

 U Deklaraciji o nepovredivosti Srpske navedeno je i da se prenos nadležnosti na nivo BiH može sprovesti samo u oblastima u kojima je to u interesu Srpske i da se Srpska ne odriče mogućnosti vraćanja nadležnosti. Datum skupa je dan kada su prošle godine organizovani miting opozicije i kontramiting vlasti. 

"Ono što je bilo organizovano 14. maja prošle godine u Banjaluci nije se desilo kod nas, ali su ga realizovali u Makedoniji. To su projekti destabilizacije republika, uvođenja vanrednih stanja, sukoba, tuča u parlamentu, blokada, demonstracija, paljenja", rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Lider Ujedinjene Srpske navodi kako je ponosan što je ova stranka uspjela da, kako je rekao, trasira put odgovornije nacionalne politike. Predsjednik Srpske i SNSD-a Milorad Dodik podržao je usvajanje Deklaracije i naveo da se za to deklarativno svi zalažu iako ima partija, poput SDS-a, koje drugačije djeluju.

"Izglasavanje deklaracije o potrebi ujedinjenja misli i djela u Republici Srpskoj je dobra stvar i to treba svi da pozdravimo. Ujedinjena Srpska partija koja u politici Srpske zauzima jedno od značajnijih mjesta i ima potencijal da u narednom periodu bude jedan od važnih političkih faktora u Srpskoj", istakao je Dodik.

Ujedinjena Srpska donijela je i platformu za političko djelovanje do opštih izbora 2018. godine, kao i Platformu ekonomskog razvoja Srpske.