latinica  ћирилица
14/05/2017 |  17:16 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Pobjednička kompozicija Đurđevdanskog festivala - priča o talentovanoj Teodori Ratković (VIDEO)

Pobjednička kompozicija Đurđevdanskog festivala 2017 je "Male vile" za koju je muziku i tekst napisala Anica Zrilić, a koju su izvele Iva Dragojević i Teodora Ratković.
Teodora Ratković - Foto: RTRS
Teodora RatkovićFoto: RTRS

Nakon jučerašnjeg upoznavanja sa Ivom, večeras vam donosimo priču i o talentovanoj Teodori.

Iva i Teodora su "Male vile" Đurđevdanskog festivala. Ove talentovane djevojčice sa osmijehom na licu ispratile su jedan od nezaboravnih detalja koji će ih vječno sjećati na djetinjstvo, a sve to uz veliku pomoć same autorke pobjedničke kompozicije Anice Zrilić.

"One su ispunile jedini uslov moj koji sam im zadala, a to je bilo da uživaju na sceni, iskoriste svojih 5 minuta i da ne razmišljaju o krajnjem ishodu", dodala Zrilić.

Iva je iz Prijedora, a Teodora iz Banjaluke. Ova vesela djevojčica uz violinu, „Vrapčiće“ i sport, ljubav pronalazi u pjevanju. Sad kad su se emocije slegle, malena Teodora zna da je Đurđevdanski festival potpuno nezaboravno iskustvo.

"Nisam imala tremu, scena je isto bila super i upoznala sam puno drugara i svidjeli su mi se" ,rekla je Teodora Ratković.

I sad kad su nas naučili da je Đurđevdanski festival prava mala riznica prijateljstava koja raduju i traju, svjesni smo da je muzika pokretač najfinijih emocija. Zato nas i ne čudi što su ona prijateljstva koja steknemo u djetinjstvu, najljepša i najduguvjočenija.

"Šaljemo veliki pozdrav i poljubac našoj Ivi u Prijedoru", poručile su Anica i Teodora.

Pripremajući se za 25. rođendan Đurđevdanskog festivala, zajedno ćemo slaviti muziku, dječije stvaralaštvo, kvalitetne kompozitore i prijateljstva koja traju.