latinica  ћирилица
14/05/2017 |  17:26 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Novi ispad ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića (VIDEO)

Novi ispad ministra bezbjednosti Dragana Mektića. Sada zbog njegovog javnog ismijavanja prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Vic o njima pričao je na Predsjedništvu SDS-a, stranke čiji je Karadžić osnivač. Osude ovakvog ponašanja stižu sa svih strana, od porodica Karadžić i Mladić, Boračke organizacije, do rukovodstva SDS-a. Mektić se, nakon pritiska porodica i javnosti, preko pojedinih medija - izvinio.

"Da ispričam jedan vic dok smo ovdje. Kaže, dolazi Srbin u Ameriku i na granici policajac – Sirija. Njemu on – ne ne Sirija – Srbija. Opet ovaj Sirija – kaže njemu ne ne Sirija, Srbija. Sad njemu Srbin da objasni kaže – Novak Đoković, Vlade Divac... Oooo Srbija znači, kaže - Radovan Karadžić, Ratko Mladić. Ne ne ne – Sirija", rekao je Mektić na sjednici Predsjedništva SDS-a.

Neprimjereno, sramno i ponižavajuće – u te tri riječi najbolje staju reakcije koje je svojom šalom izazvao ministar bezbjednosti Dragan Mektić. I dok je kod stranačkih kolega na sjednici Predsjedništva SDS-a šalom o osnivaču stranke kojoj pripada i prvom predjsedniku Srpske izazvao smijeh i odobravanje, danas drugačije reakcije. Prvi čovjek stranke, koji, dok je Mektić pričao vic nije reagovao, dan kasnije kaže – cijeni duhovite, ali pravila ponašanja se moraju znati. 

"Mislim da je gospodin Mektić napravio jedan gaf, nije trebao to da uradi. Želim da svim onima koji osjećaju da je potrebno izvinjenje da se izvinim, a u prvom redu porodici Karadžić i Mladić", izjavio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

A porodice Karadžić i Mladić među prvima su osudile istup Dragana Mektića. Novim, u najmanju ruku, kažu, neprimjerenim istupom, Mektić se podsmjehuje žrtvama sopstvenog naroda. 

"Morala bih da mimo emocija, probam hladne glave da sagledam. U krajnjoj liniji to mogu samo da podvedem pod glupost", istakla je potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Јovičević.

Mektić se ruga, ne samo žrtvama srpskog, nego i sirijskog naroda, čiju su nesreću proizvele iste arhitekte koje stoje i iza nesreće kroz koje su prošli narodi na prostoru bivše Јugoslavije. 

"Žalosno je da funkcioner iz SDS-a na tako odgovornom mjestu u vlasti u BiH demonstrira takav odnos prema predsjedniku Republike Srpske i komandantu Vojske Republike Srpske iz perioda kada se ta Republika stvarala", dodao je sin Ratka Mladića, Darko Mladić.

Na Mektićev gaf reagovala je i Boračka organizacija Srpske. Za njih su Karadžić i Mladić ljudi koji zaslužuju, prije svega, poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Kada je riječ o Mektiću, kažu – nekad se bolje uzdržati od komentara.