latinica  ћирилица
15/05/2017 |  11:20 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili saučešće zbog tragedije u Mostaru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću povodom teške avionske nesreće u kojoj je poginulo petoro ljudi, među kojima i troje djece.
Pao manji avion kod Mostara (foto: Vijesti.ba) -
Pao manji avion kod Mostara (foto: Vijesti.ba)

"Duboko nas je ožalostila vijest o strašnoj avionskoj nesreći kod Mostara u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece. Povodom ove velike tragedije, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. Iako je teško pronaći riječi utjehe u trenucima kada izgubimo svoje najmilije, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg saosjećanja", naveo je predsjednik Srpske.

I predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas gradonačelniku Mostara, Ljubu Bešliću, telegram u kojem izražava saučešće porodicama stradalih u avionskoj nesreći, ali i svim Mostarcima koje je pogodila ta tragedija.

"Duboko nas je potresla tragedija u kojoj je izgubljeno pet mladih života, a posebno vijest da je među njima troje djece, Luka i Lana Lovrić i Arman Hadžiomerović. Molim Vas da izraze našeg najdubljeg žaljenja posebno prenesete njihovim porodicama", navodi Čubrilović u telegramu Bešliću.

Telegram saučešća uputila je i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je navela da je Srpska sa iskrenom žalošću i tugom primila vijest o strašnoj avionskoj nesreći kod Mostara u kojoj je život izgubilo petoro ljudi, među kojima troje djece.

"U ime Vlade Republike Srpske, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg saosjećanja zbog bola koji ih je zadesio", navela je Cvijanovićeva u telegramu.