latinica  ћирилица
16/05/2017 |  13:21 | Autor: RTRS

Nikolić: Zvanično nisam kažnjen

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić, pred gostovanje Radničkom u Nišu, istakao je da će njegov tim ukoliko ponovi prethodne partije i želju osvojiti titulu prvaka Srbije.

- U izvanrednoj smo rezultatskoj seriji, moram to da ponovim, ali nas ona nije dovela do trofeja. Igrači su navikli da igraju pod pritiskom, pokazali su stabilnost i kvalitet igre, imam veliko povjerenje u njih. Nemam dilemu da će isti odnos i količinu želje pokazati u Nišu. Idemo na pobjedu, Partizan ne zna da igra na neriješeno, posebno u Srbiji, što govori naš niz - rekao je Nikolić na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Kako je naveo, odluku o suspenziji zbog crvenog kartona na prošlom meču protiv Voždovca nije dobio. Ipak, Nikolić je spreman za varijantu i da ne vodi tim sa klupe.

- Odluku nisam dobio, zvanično nisam kažnjen... Spremam se kao da ću da vodim utakmicu, ali i za drugu opciju. To neće ništa poremetiti u pripremi meča. Nije potrebno da dajem posebne instrukcije saradnicima, pripremamo se već nekoliko dana, Radoje Smiljanić vodiće meč u slučaju da ne budam mogao ja i sve gledamo istim očima - rekao je on.

Nikolić je najavio da će suspendovanog Bojana Ostojića u startnoj postavi zamijeniti Lazar Ćirković ili Marko Јevtović, kao i da Everton još uvijek nije spreman poslije povrede, ali bi trebalo da bude na klupi.

- Idemo uslovno u goste, kažem zbog toga jer Partizan ima mnogo navijača na jugu Srbije. Radnički je dobar tim, dobro vođen od trenera Rastavca, možda i najiskuniji u ligi. Znaju da budu neprijatni, ali smo znali da se izborimo sa njima. Vidim da su veoma motivisani, takvi i treba da budu, ali niko ne sme više da želi pobjedu od Partizana - naveo je Nikolić.

On nije želio da se bavi delegiranjem sudija, ali je upozorio da su arbitri pod lupom javnosti i da ne želi da dodaje pritisak na njih.

- Nisam se bavio time do sada, bave se mediji, kao i naša publika kojoj je stalo do pobjede. Imamo kvalitet igre, zbog toga traje serija, stvaramo mnogo šansi, a protivnik nama samo dvije situacije pred golom, to čak nisu ni šanse. Ako ostanemo takvi ne sumnjam u krajnji ishod na kraju šampionata. Što bi rekli "Јa tu ništa ne bih mijenjao - poručio je trener crno-bijelih.

Na pitanje da li postoje svi uslovi za normalnu i regularnu utakmicu na "Čairu", Nikolić je rekao da tako mora da bude.

- Mora da bude normalna utakmica, ako nam je svima ostalo još malo pameti, poštenja i zdravog razuma... Sve osim toga bilo bi katastrofalno i obesmislilo bi stanje na tabeli, pa bio Partizan prvi ili naš vječiti rival -zaključio je Nikolić.

Izvor: Tanjug

Utakmica 36. kola Superlige između Radničkog i Partizana igra se u sredu od 19 sati u Nišu.