latinica  ћирилица
17/05/2017 |  08:40 | Autor: RTRS

Stogodišnjaci otišli na sastanak naslijepo-za pravu ljubav nikad nije kasno

Za pravu ljubav nikad nije kasno, a dokaz za to dolazi iz Engleske. Dvoje stogodišnjaka prvi put u životu otišli su na sastanak naslijepo, koji se završio mnogo bolje nego što su očekivali.
Artur Molt i Florans Filips (Foto: Caters News Agency) -
Artur Molt i Florans Filips (Foto: Caters News Agency)

Ako još nemate ljubav svog života, nemojte očajavati - ona može doći i u stotoj. Naravno, ako je doživite... Upravo to se dogodilo paru stogodišnjaka, Arturu Moltu i Florans Filips. Ovo dvoje penzionera žive samačkim životom u svojim kućama, a udaljeni su 17 kilometara, piše "San".

Upoznali su se u kafiću, a tri nedjelje kasnije Florans se upoznala i s Arturovom porodicom.

- Sva to uzbuđenja su se spojila u jedno i ja sam i dalje uzbuđena, ali i umorna. Nikad prije nisam bila na sastanku naslijepo, a Artur je duša od čovjeka s predivnim pjevačkim glasom. Pjevao mi je "Ave Mariju", pjesmu koju nisam čula još od tinejdžerskog doba - izjavila je Florans.

Artur je takođe pun komplimenata za svoju novu partnerku, a posebno je pohvalio njen smisao za humor. Sviđa mu se što je našao nekoga svojih godina, a otkad mu je supruga preminula prije 25 godina, živi sam.

S druge strane, Floransin bivši suprug preminuo je s 53 godine i ona je takođe dobar dio života provela sama. Oboje imaju po jedno unuče, a želja im je da njihova ljubav spoji i njihove porodice.

Izvor: Blic