latinica  ћирилица
18/05/2017 |  16:21 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

U Zvorniku počelo obilježavanje Dana Grada (VIDEO)

Manifestacijom Crtamo svom gradu, u kojoj su učestvovali mališani iz dječijeg vrtića Naša radost u Zvorniku je počelo obilježavanje Dana Grada - 21. maja. Četvorodnevnu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, a prvog dana održana je i atletska ulična trka u kojoj je učestvovalo više od hiljadu osnovaca i srednjoškolaca.
Zvornik -  Mališani obilježavaju Dan grada - Foto: RTRS
Zvornik - Mališani obilježavaju Dan gradaFoto: RTRS

Doprinos obilježavanju Dana Grada dalo je i nekoliko stotina zvorničkih mališana. Svojim porukama i crtežima ukrasili su glavnu gradsku ulicu i pobrali simpatije sugrađana. 

Uživali su danas i ljubitelji atletike. U 22 trke u obje konkurencije učestvovalo je više od 1.000 učenika iz Zvornika, Bijeljine i Vlasenice. 

"Mladi sve više i više učestvuju ovakvim trkama i ovo je za ovaj grad veoma lijepa manifestacija", rekla je Nikolina Dragutinović iz Atletskog kluba "Drina Zvornik".

Afirmacija Zvornika i stvaralaštva njegovih sugrađana glavni je cilj ovogodišnje manifestacije.

"Želimo da s našim sugrađanima podjelimo ovaj važan i veliki datum. (13:03-13:08) I želimo njegovim svakodnevnim uređenjem i uljepšavanjem i stvaranjem kompletno boljih uslova da naše sugrađane ostavimo na ovim prostorima", izjavio je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Nizom kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja biće obilježeni sedmi po redu "Dani grada", a manifestacija se završava 22. maja, kada će biti održana svečana akademija.