latinica  ћирилица
22/05/2017 |  10:10 ⇒ 14:54 | Autor: RTRS

Lakost predstavlja Đokovića

Novak Đoković danas će postati zaštitno lice renomirane kompanije za proizvodnju sportske opreme Lakost.

Kompaniju Lakost osnovali su 1933. godine teniser Rene Lakost (prozvali su ga "Aligator", otud i logo) i Andrea Gijera, a proizvodi odjeću, obuću i parfeme.

Na Tviteru profilu kompanije Lakost objavljena je zanimljiva fotografija jajeta, uz opis da će prvog dana sedmice prije Rolan Garosa stići novi "krokodil".

Drugom teniseru svijeta ugovor sa akutelnim sponzorom, japanskim brendom Uniklo ističe 30. juna, a sada je već jasno da saradnja neće biti produžena.

Svjetski mediji prenose da još nisu poznati finansijski detalji, kao ni dužina ugovora, ali je poznato da je od Јapanaca dobijao oko 9 miliona dolara godišnje.

U potjeri za potpisom Srbina bio je i američki Najk, možda i najveći "igrač" na teniskom tržištu, ali uh je Đoković odbio čak tri puta. Ljudi koji stoje iza najpopularnijeg krokodila na svijetu imali su bolju ponudu i uspjeli da u svoje redove pridruže jednog od najboljih igrača u istoriji "bijelog sporta".

Najboljeg srpskog sportistu u istoriji je prije Unikla oblačio njemački Adidas" sa kojim i dalje ima ugovor za patike, odnosno italijanski Serđo Takini.

Godišnji prihod popularnog "Aligatora" je oko 500 miliona evra, od tenisera i teniserki sponzoriše Eduara Rože-Vaslana, Federika Delbonisa, Pabla Kuevasa, Nikolu Maua, Žilijena Benetoa, Dominiku Cibulkovu, Јelenu Vesninu, Giljerma Garsija-Lopesa, Benoa Pera, Roberta Bautistu Aguta...

Takođe, francuski proizvođač je i jedan od generalnih sponzora nekoliko značajnih turnira, od kojih je su svakako najveći Australijan open i Završni Masters u Londonu.

Izvor: B92