latinica  ћирилица
22/05/2017 |  14:00 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Brod: Otvorene tri obnovljene ambulante porodične medicine (VIDEO)

U Brodu je rekonstrisan Dom zdravlja i ambulante porodične medicine u Kolibama Gornjim, Vinskoj i Liješću. Opština Brod i Vlada Srpske za rekonstrukciju, obnovu i opremanje ovih objekata uložili su 500.000 KM.
Brod - otvaranje ambulante - Foto: SRNA
Brod - otvaranje ambulanteFoto: SRNA

Povratnici u Kolibama Gornjim zadovoljni su što će imati mogućnost zdravstvene zaštite u svom mjestu.

- Imamo sve više starijih osoba koje jednostavno nemaju auto i ne mogu svaki dan da dođu do Broda, tako da nam ovo mnogo znači - kaže povratnik Meho Prehančić.

Cilj rekonstrukcije,i opremanja ambulante porodične medicine u Liješću je da medicinska zaštita bude što dostupnija građanima.

- Nivo medicinske zaštite koji može pružiti ambulanta porodične medicine biće pružen ovdje - naveo je dr Milovan Rajak, Liješće.

Rekonstrukcijom zgrade i savremenijim opremanjem ambulante u Liješću nivo medicinske zaštite će biti intenziviran, što je i bio cilj lokalne uprave i Vlade Srpske.

- Opština je učestvovala sa oko 170.000 KM, što je trećina iznosa. Ostatak je obezbijedila Vlada Srpske, odnosno Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite - istakao je načelnik Broda, Ilija Јovičić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, otvarajući ambulante, rekao je da na ovaj način Vlada Srpske i Ministarstvo žele da cjelokupno stanovništvo Republike Srpske ima jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

U ambulati u Liješću trebalo bi da bude angažovan i stomatolog, a uskoro bi u Medinski centar trebalo da stigne i jedno ambulatno vozilo.