latinica  ћирилица
22/05/2017 |  16:47 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

Prijedor: Prijem za polaznike ЈU "Centar Sunce" (VIDEO)

Na ovogodišnjim, 24. prijedorskim Međunarodnim uličnim trkama, prvi put su učestvovala djeca sa posebnim potrebama. Najveći broj učesnika su polaznici Јavne ustanove "Centar Sunce" za koje je organizovan prijem u Gradskoj upravi.
Prijedor: Prijem za polaznike ЈU ""Centar Sunce" - Foto: RTRS
Prijedor: Prijem za polaznike ЈU ""Centar Sunce"Foto: RTRS

Osnovci i srednjoškolci sa posebnim potrebama, polaznici Јavne ustanove "Centar Sunce" iz Prijedora, za prvo učešće na uličnim trkama, pripremali su se trčeći sa nastavnicima pored rijeke Sane. Nagrade nisu izostale.

 - Super mi je bilo i zahvalan sam zato što su nas odvojili da možemo trčati, jer kada smo trčali sa drugom djecom nismo uopšte imali nikakvu šansu, ovako je bolje i osvojio sam treće mjesto - kaže Nemanja Јeftić.

Ovo je prilika da se djeca sa posebnim potrebama ravnopravno uključe u društvo. Ova trka trebalo bi da preraste u tradiciju.

- Želim da se zahvalim svima onima koji su dali svoj doprinos za ovako značajan projekat, kojim se pokazuje inkluzija u praksi i činjenica da djeca sa smetnjama u razvoju nisu zaboravljena - kaže Slađana Radaković, direktorka ЈU "Centar Sunce".

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je izrazio posebno zadovoljstvo uključivanjem djece sa possebnim potrebama u trke, jer su time, kako je rekao, svi građani Prijedora, odnosno sva djeca bila uključena. On je čestitao djeci na uloženom trudu i uručio im stimulativne nagrade.

Prijedorska Јavna ustanova "Centar Sunce", osnovana je na temljima nekadašnje Srednje i osnovne škole "Đorđe Natošević" za djecu sa posebnim potrebama. Ustanovu pohađa 116 osnovaca i 23 srednjoškolca.