latinica  ћирилица
26/05/2017 |  10:30 ⇒ 11:51 | Autor: RTRS

"DEMI 2017" o dostignućima u mašinstvu i industrijskom inženjerstvu

Dekan Mašinskog fakulteta u Banjaluci Darko Knežević rekao je da će 13. Međunarodna naučna konferencija "DEMI 2017" u Banjaluci biti najbolja do sada, jer će uvodničari biti profesori iz Velike Britanije, Norveške i Rumunije.
Mašinski fakultet - Foto: RTRS
Mašinski fakultetFoto: RTRS

Knežević je novinarima u Banjaluci prije početka konferencije rekao da u radu skupa učestvuju stručnjaci mašinske struke iz deset zemalja regiona i Evrope.

"Prihvaćena su 132 rada iz 10 zemalja, što ovu konferenciju čini najvećom na banjalučkom Univerzitetu. Novost je da su organizatori ove godine, osim Mašinskog fakulteta u Banjaluci, i mašinski fakulteti u Nišu i Podgorici, kao i Tehnički fakultet iz Temišvara", dodao je Knežević.

Prema njegovim riječima, neki radovi biće objavljeni u časopisima iz Rumunije, a trebalo bi da bude izdat i specijalni broj časopisa "Fakta", najboljeg časopisa u Srbiji za mašinsko inženjerstvo, dok bi neki radovi trebalo da budu objavljeni i u "Termal sajensu".

Dekan Mašinskog fakulteta u Nišu Nenad Pavlović rekao je da zajedničkom organizacijom ovogodišnje konferencije, fakulteti iz Niša i Banjaluke jačaju tradicionalno dobre, prijateljske i kolegijalne veze.

On je napomenuo da na konferenciji učestvuje oko 25 nastavnika, asistenata i istraživača sa Mašinskog fakulteta u Nišu, koji su se potrudili da sve oblasti kojima se bave, budu zastupljene na ovom naučnom skupu.

Izvor: Srna