latinica  ћирилица
26/05/2017 |  11:48 ⇒ 27/05/2017 | 11:26 | Autor: RTRS

Dodik i Cvijanovićeva posjetili "Tehnički remontni zavod" u Bratuncu (VIDEO/FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović danas su u Bratuncu obišli proizvodne pogone Tehničkog remontnog zavoda.
Tehnički remont Bratunac - Foto: RTRS
Tehnički remont BratunacFoto: RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović danas su posjetili "Tehnički remont" Bratunac, istakavši tom prilikom da je ovo preduzeće značajan privredni subjekt Bratunca i Srpske.
Dodik je rekao da su vidljivi rezultati i uspješno poslovanje u ovoj firmi dvije godine nakon njene privatizacije.

"Vidimo to kroz podatke koje redovno dobijamo, a ovo je prilika da posvjedočimo da ovdje radi 200 radnika na remontu različitih oruđa i oružja", rekao je Dodik novinarima nakon obilaska pogona.

On je naglasio da je "Tehnički remont" raširio poslovanje i na inostrano tržište, da ima svoje radnike u inostranstvu, da su sklopljeni veliku ugovori i postoji sigurnost za posao.

"Ovo je najbolje što se moglo uraditi za Bratunac i zahvalni smo rukovodstvu ove firme što je donijelo odluku da se ovdje pokrene i osposobi ovakva proizvodnja. Sada je ovdje jedan poslovni život koji je vidljiv i moguće je da će do nove godine biti primljeno još oko 100 radnika", naveo je Dodik.

On je dodao da u "Tehnički remont" Bratunac dolaze i radnici sa drugih prostora jer u Bratuncu nema dovoljno kavalifikovanih varilaca, metalostrugara i drugih sličnih zanimanja.

Predsjednik Srpske je apelovao na mlade da se pri upisu u škole odlučuju za proizvodna zanimanja i struke u kojima mogu dobiti posao u realnom sektoru.

Posjeta Tehničkom remontnom zavodu u Bratuncu

U toku je realizacija dva kapitalna projekta izrada pištolja RS 9 i proizvodnja mašine za deminiranje. Promjenom vlasnike strukture Tehnički remont nije smanjivao već povećavao broj zaposlenih, jedino je starosna struktura promijenjena.

Tehnički remont u Bratuncu zapošljava 160 radnika, od toga 13 mašinsih i elektro inženjera.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Bratuncu da Vlada Srpske vodi računa o cijelom tom području, što potvrđuje činjenica da je u proteklom periodu na ovom prostoru uloženo oko 40 miliona KM kroz različite projekte kako bi se olakšao život stanovništva.

Ona je napomenula da je Vlada učinila napore i da se "oživi" i u funkciju stavi "Tehnički remont" Bratunac.

"Znamo da tu ima određenih problema, ali ono što je važno jeste da smo zadržali subjekt, ostvaruje se novo zapošljavanje, ispunjavaju se određene obaveze i moramo svi zajedno da poradimo da se to dešava i sa drugim privrednim subjektima", poručila je Cvijanovićeva.