latinica  ћирилица
26/05/2017 |  14:29 | Autor: RTRS

Rusi upozoreni da ne odlaze u Britaniju

Nakon što je London podigao nivo prijetnje od terorizma zbog samoubilačkog bombaškog napada u Mančesteru u kojem su ubijene 22 osobe, ruske vlasti su upozorile svoje državljane da ne posjećuju Veliku Britaniju.

 Kako se navodi u saopštenju ruske državne turističke agencije, ambasada te zemlje u Britaniji preporučuje ruskim državljanima da se uzdrže od putovanja u Britaniju, naročito od odlaska u veće gradove "ukoliko takva putovanja nisu apsolutno neophodna".

"Ovo je zbog činjenice da je vlada Velike Britanije podigla nivo terorističke prijetnje u zemlji na maksimalno mogući", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Agencija je pozvala Ruse da shvate upozorenja što je moguće ozbiljnije i naredila turističkim operaterima da informišu svoje klijente o nivu prijetnje od terorizma u Velikoj Britaniji.

Britanija je na oprezu nakon što je u ponedjeljak uveče na koncertu američke pjevačice Arijane Grande u Mančesteru izveden samoubilački bombaški napad u kojem su 22 osobe ubijene.

Premijerka Tereza Mej je saopštila poslije napada da je ta zemlja podigla nivo prijetnje od terorizma na "kritičan" što znači da se smatra da je neizbežan novi napad.

Izvor: Tanjug