latinica  ћирилица
29/05/2017 |  14:27 ⇒ 14:28 | Autor: RTRS

Bogdanić u Italiji o saradnju u oblasti zdravstva

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić sa svojim saradnicima i direktorima zdravstvenih ustanova boravi u dvodnevnoj posjeti Italiji koja je organizovana na poziv Privredne komore Modena i Privredne komore Italija – BiH radi uspostavljanja buduće saradnje iz oblasti zdravstva.
Ministar Bogdanić u Italiji (Foto:vlada.rs) -
Ministar Bogdanić u Italiji (Foto:vlada.rs)

Tokom prvog dana posjete ministar Bogdanić je razgovarao sa gradonačelnikom grada Mirandola i posjetio tehno park za biomedicinska istraživanja u poslovnom distriktu “Biomedicale Mirandola“.

Održan je i sastanak sa predstavnicima preduzeća koja posluju u oblasti zdravstva i koja su zainteresovana za saradnju sa zdravstvenim sistemom Republike Srpske. Ministar Dragan Bogdanić izrazio je zadovoljstvo rezultatima održanog sastanka i predstavljenim potencijalima buduće saradnje.

Drugog dana posjete predviđeno je da ministar Bogdanić sa saradnicima posjeti dvije bolnice u regiji Emilia Romanja u cilju dogovaranja dodatnih edukacija i stručnih usavršavanja medicinskog kadra iz Republike Srpske.