latinica  ћирилица
29/05/2017 |  16:45 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Predstavljeni projekti regionalnog ekonomskog povezivanja

U Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH predstavljeni su projekti regionalnog ekonomskog povezivanja i aktivnosti Arhus centara OEBS-a, čiji je cilj podrška institucijama BiH kroz programe dobrog upravljanja u oblastima antikorupcije, sprečavanja pranja novca i zaštite okoline.
Sarajevo: Šarović, Žugić, Mur - Foto: RTRS
Sarajevo: Šarović, Žugić, MurFoto: RTRS

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović primio je danas koordinatora ekonomskih i aktivnosti za zaštitu životne sredine OEBS-a u Beču Vuka Žugića i šefa misije OEBS-a u BiH DŽonatana Mura.

Šarović je izrazio punu podršku projektima regionalnog povezivanja, posebno u oblasti trgovine i olakšavanja trgovinske razmjene, a kao primjer dobre prakse navedena je saradnja u okviru Cefte, čije zemlje članice kontinuirano unapređuju saradnju i bilježe napredak u efikasnosti trgovinske razmjene, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

On je posebno akcentirao potrebu povezivanja i integrisanog upravljanja rijekama, kao što je aktuelni projekat upravljanja rijekom Drinom, od koga će korist imati svi korisnici voda, a posebno stanovništvo koje živi u slivu ove rijeke.

Kao posebno važna ocijenjena su i pitanja izborne korupcije i zloupotrebe javnih resursa i medija, uz zajednički zaključak da se ovi važni problemi moraju rješavati što hitnije, u čemu će svoj doprinos u okviru mandata, dati i misija OEBS-a.

Izvor: Srna