latinica  ћирилица
03/06/2017 |  11:47 ⇒ 04/06/2017 | 08:00 | Autor: RTRS

Dodik: Republika Srpska sve vidljivija u svijetu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik završio je trodnevnu posjetu Rusiji i Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. Republika Srpska se predstavila u odličnom izdanju i sve je vidljivija, zahvaljujući prije svega Ruskoj Federaciji, izjavio je Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Predsjednik Srpske razgovarao je i sa čelnim predstavnicima Zarubežnjefta, koji su otklonili sve sumnje i spekulacije o izlasku iz Republike Srpske.

- Republika Srpska je na Međunarodnom ekonomskom forumu dobro predstavljena i postaje sve vidljivija u svijetu - izjavio je predsjednik Srpske za RTRS.

Dodik je naveo da Srpska zadržava pažnju važnih ljudi u Rusiji i da je to za nas veoma važno.

- Za Republiku, koja je okružena sa dosta problema vezanih za svoj politički status u samoj BiH i u poimanju drugih, prije svega zapada, veoma je važno da ovdje bude na pravi način predstavljena - rekao je predsjednik Srpske.

On je istakao da Rusija ukazuje Savjetu bezbjednosti UN na sve relevantne informacije, kada je riječ o izvještajima o BiH.

- Rusija ne oklijeva da obavijesti Savjet bezbjednosti o relevantnim informacijama i ne dozvoljava da laži visokih predstavnika, prije svega gospodina /Valentina/ Incka to poremete - naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je tokom posjete Rusiji i učešća na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarano o brojni privrednim pitanjima i saradnji sa ruskim kompanijama. Dodik je tokom foruma razgovarao i sa čelnim predstavnicima "Zarubežnjefta".

- Sinoć smo razgovarali sa predstavnicima "Zarubežnjefta" i ponovo je ojačano naše uvjerenje da zajednička saradnja, vezano za Rafineriju ulja i nafte i distributivni sistem naftnih derivata, ima šansu da se razvija i da nema nagovješataja da bi taj sistem mogao biti ugrožen, kako to neki spekulišu - zaključio je Dodik.

Predsjednik Srpske je juče razgovarao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Putin je Dodiku rekao da će Ruska federacija u spoljnoj politici zadržati iste stavove i braniti međunarodno pravo, a samim tim i međunarodni subjektivitet Republike Srpske.

Prethodno je predsjednik Srpske razgovarao i sa predsjednikom Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga, Vječislavom Makarovim, generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom, potpredsjednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom i savjetnikom predsjednika Ruske Federacije za ekonomske poslove Sergejom Glazjevim.