latinica  ћирилица
13/06/2017 |  17:47 ⇒ 14/06/2017 | 09:15 | Autor: RTRS

Grujičić: Ako nisam pozvan, neću doći u Potočare (VIDEO)

Tenzije pred ovogodišnju komemoraciju žrtvama u Potočarima rastu.
Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Mladen GrujičićFoto: RTRS

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić nije dobrodošao na ovaj skup 11. jula, iako je iskazao spremnost da se pokloni žrtvama. Dobrodošlicu su mu uskratile Majke Srebrenice i druga bošnjačka udruženja.

U Potočare ne želim da idem nepozvan – ističe načelnik Srebrenice Mladen Grujičić. Činjenica da je proglašen za nepoželjnu osobu pokazuje, kaže, da pojedinim udruženjima nije stalo do pomirenja i suživota .

- Na njima je da odlučuju, vjerujem da će doći vrijeme kada će promjeniti stav i kada će se dokazati istina o Srebrenici. Јa sam načelnik svih građana i biću na raspolaganju - dodao je Grujičić.

A da je načelnik svih građana Srebrenice, Grujičić pokazuje činjenicom da je opštinskim budžetom ove godine predviđeno sufinansiranje komemoracija i srpskim i bošnjačkim žrtvama. Međutim, dodaje, ne želi da se pred svaku godišnjicu stradanja podižu tenzije.

- Јednostavno ne želim otići na tu komemoraciju i ugroziti svoju bezbjednost - rekao je Grujičić.

S druge strane Srbi u Srebrenici nikada nisu imali privilegiju da za proteklih dvadeset godina, koliko su Bošnjaci imali svog načelnika, neko dođe i oda poštu na srpskim stratištima. Ćamil Duraković i njegovi prethodnici uporno su izbjegavali da za sve ove godine odu na srpsko stratište, kažu u organizaciji porodica stradalih. 

Podsjetimo, prošle godine gostoprimstvo je otkazano i tadašnjem premijeru Srbije Aleksandru Vučiću godinu dana nakon što je upravo u Potočarima pokušano njegovo ubistvo.