latinica  ћирилица
14/06/2017 |  22:33 | Autor: RTRS

Predstavljena knjiga "Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest"

U Brodu je večeras predstaljena knjiga "Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest", autora Snježane Gajić, majke koja je izgubila jednu od dvije kćerke oboljele od Laforine bolesti.
Snježana Gajić -
Snježana Gajić

"Ovo nije knjiga samo u književnom smislu riječi, ovo je jedna istinita životna priča, koju sam željela prenijeti na papir. Knjiga je pisana srcem i dušom", rekla je Gajićeva.

Prema njenim riječima, do sada je prodato deset tiraža knjige, a preko 25.000 KM od prodaje proslijeđeno je timu koji istražuju ovu bolest.

"Svaka promocija mi lično mnogo znači, daje mi osjećaj da je naša Tatjana na izvjestan način sa nama", rekla je Gajićeva.

Ona je navela da je njena kćerka Tatjana, koja je nažalost izgubila bitku, imala najteži oblik bolesti.

"Zamislite da u ponedjeljak imate dva zdrava tinejdžera, a u utorak vam se život okrene na glavačke", rekla je Gajićeva.

Ona je izrazila nadu da će njena druga kćerka Milana dočekati lijek za ovu bolest i dodala da je knjigom željela prenijeti poruku da ništa nije nemoguće, i da bez obzira na težinu i bol, uvijek postoji nešto na što se može uticati.

O ovoj bolesti snimljen je i dokumentarni film "Lica Lafore" režisera Denisa Bojića, koji će biti prikazan 1. septembra u Barseloni, na kongresu neurologa.

Promociji knjige održane u skupštinskoj sali prisustvovali su Tatjanini i Milanini prijatelji, koji su govorili stihove i otpjevali "Tacinu himnu ljubavi".

Izvor: SRNA