X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
16/06/2017 |  11:36 | Izvor: RTRS

UKC Banjaluka spreman da pruži pomoć ženama oboljelim od karcinoma iz FBiH

Udruženje građanki oboljelih od karcinoma dojke "Iskra" u saradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom iz Banjaluke, ponudili su danas svim onkološkim pacijenticama kojima je početkom ove sedmice uskraćena usluga radijacije u Kliničkom univerzitetskom centru Sarajevo, da tretmane radijacije i hemoterapije obave u UKC Banjaluka.
UKC Banjaluka - Јužno krilo - Foto: RTRS
UKC Banjaluka - Јužno kriloFoto: RTRS

"UKC Banjaluka se složio s prijedlogom da se pomogne ženama koje su oboljele od karcinoma i koje ne mogu čekati da se aparati poprave u Sarajevu. U UKC Banjaluka su nam rekli da mogu primiti sve pacijentice, odnosno oko 300 njih iz Federacije BiH", saopštila je Azra Ikalović predsjednica udruženja "Iskra".

Ona je objasnila da smještaj u UKC Banjaluka može biti obezbijeđen za sve pacijentice iz FBiH koje su uporedo na hemoterapiji i zračenju, dok pacijentice koje trebaju tretman samo zračenja mogu biti smješteni u Domu penzionera u Banjaluci.

Ovaj dogovor je ostvaren u saradnji sa nevladinim sektorom, UKC Banjaluka, Centrom za zračenje u Banjaluci, predstanicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS i direktorom Doma penzionera u Banjaluci.

Izvor: N1