latinica  ћирилица
17/06/2017 |  18:50 ⇒ 18/06/2017 | 08:44 | Autor: RTRS

U Popovom polju pala prva klapa za seriju o Nemanjićima (VIDEO)

U manastiru Zavala u Popovom polju danas je pala „prva klapa“ za seriju „Nemanjići-Rađanje kraljevine“, po scenariju Gordana Mihića. Ovaj serijal, koji će se sedam dana snimati i u Trebinju, najveći je igrani projekat Radio-televizije Srbije. Pored poznatih glumaca, u scenama serije statira i više od 130 Hercegovaca.
Nemanjići - Foto: RTRS
NemanjićiFoto: RTRS

Dio scena nove igrane serije, koja oživljava vrijeme i ličnosti najslavnije srpske srednjovjekovne dinastije, već je snimljen. Nekoliko glumaca ovog serijala već je došlo u Trebinje, a narednih dana stiće će i glavni glumci: Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Mladen Nelević i drugi.

"Ovo je veliki projekat i velika stvar kako za RTS tako i za gledaoce. Učestvuje preko 250 glumaca u seriji, a da ne govorim o brojnosti ostatka ekipe", rekao je glumac Nebojša Glogovac.

Glumac Milan Mar glumi Vukana mlađeg.

"Јa glumim najstarijeg sina Stefana Nemanje koji na kraju ne dobije presto. Biće tu svašta od rata za prestol sa bratom i svega onoga što znamo iz istorije", priča Mar.

Dio radnje koja će se snimati po scenariju zaista se odvijao u Hercegovini. Stoga i ne čudi što je filmska ekipa došla baš na ovo mjesto. Sami producenti ističu da nije slučajnost što je Trebinje često na meti filmadžija.

"Prvenstveno zbog ovog krajolika...kamena, šume, polja, netaknute priride...To je jako teško naći", ističe producent serije Miško Stevanović.

Da su Trebinjci dobri domaćini, dokaz je i činjenica da su trebinjski alatničari, za potrebe ovog snimanja, iskovali pedesetak srednjovjekovnih mačeva.

Narednih dana očekuju se snimanja na novim likacijama u okolini Trebinja. A, kako kažu, namjera RTS-a je da u budućnosti snimi i drugu sezonu Nemanjića, kada bi ponovo došli na krajnji jug Srpske, ali, ovaj put na duži period.