latinica  ћирилица
25/06/2017 |  09:12 ⇒ 21:35 | Autor: RTRS

U Pakistanu 153 mrtvih nakon što se zapalila cisterna (VIDEO)

Najmanje 153 osobe, medju kojima ima muškaraca, žena i dece, poginule su danas u Pakistanu od eksplozije cisterne s naftom, dok je više desetina u kritičnom stanju, saopštili su zvaničnici.
Pakistan- Požar - Foto: Screenshot/YouTube
Pakistan- PožarFoto: Screenshot/YouTube

Najmanje 153 osobe, medju kojima ima muškaraca, žena i dece, poginule su danas u Pakistanu od eksplozije cisterne s naftom, dok je više desetina u kritičnom stanju, saopštili su zvaničnici.

Kamion je išao iz lučkog grada Karačija ka Lahoreu kada je vozač izgubio kontrolu na auto-putu izvan sela Bahavalpur.

Policijski zvaničnik je rekao da su putem razglasa na lokalnoj džamiji mještani obavješteni da iz cisterne ističe gorivo i veliki broj njih je sa kanisterima krenuo ka mjestu nesreće.

Saobraćaj je brzo preusmjeren, ali policajci nisu uspjeli da spriječe mještane da krenu u skupljanje goriva.

Kada je požar izbio sa iste džamije je upućen poziv da preostali mještani dođu i pomognu u gašenju.

Očevici su izjavili da je u požaru izgorjelo tridesetak motocikala i osam vozila.

Među poginulima ima muškaraca, žena i djece. Brojne žrtve su potpuno izgorjele tako da će identifikacija biti moguća samo putem analize DNK-a.

AFP navodi da je pakistanska vojska poslala helikoptere da evakuišu povrijeđene i prevezu ih u bolnice, a najbliži medicinski centar u kojem je moguće zbrinuti žrtve požara je čak 150 kilometara od mjesta nesreće.

Tragedija se desila dan uoči proslave Ramazanskog bajrama, pa su mnogi putevi u Pakistanu zakrčeni zbog velikog broja ljudi koji putuju za praznik.

Nesreća se desila na nacionalnom autoputu na oko 100 kilometara od grada Multan, kada je vozač cisterne, koja je prevozila gorivo iz južnog lučkog grada Karačija do prestonice pokrajine Pendžab Lahorea, izgubio kontrolu nad vozilom.

Izvor: TANЈUG, Beta