latinica  ћирилица
25/06/2017 |  20:43 ⇒ 20:49 | Autor: RTRS

Borčevi pioniri najbolji u BiH

Pioniri Borca iz Banjaluke novi su fudbalski vladari u BiH!
Pioniri Borca (foto:fkborac.net) -
Pioniri Borca (foto:fkborac.net)

Izabranici Dragana Benića danas su u finalu prvenstva BiH, odigranom u trening-centru FS BiH u Zenici savladali sarajevski Željezničar rezultatom 2:0 i napravili ogroman uspjeh, kojim je napravljen sjajan uvod u omladinska takmičenja na nivou BiH u narednoj takmičarskoj sezoni.

U prvih 35 minuta mreže se nisu tresle, a Borac je do rezultatske prednosti stigao poslije samo tri minuta igre u nastavku, nakon što je Dejan Јavorac primio loptu na lijevoj strani, krenuo ka golu Sarajlija i sjajnim udarcem pogodio suprotni ugao gola na kojem je stajao Nikola Milićević.

15 minuta kasnije pioniri Velikana iz Platonove udvostručili su prednost. Marko Kujundžić je odlično prošao po lijevoj strani i uputio idealan centaršut ka kaznenom prostoru Željezničara, gdje je najviši u skoku bio Milan Božičković.

Tri minuta nakon Borčevog drugog gola, u idealnoj situaciji za postizanje gola nakon prekida našao se Adnan Adilović, koji je udarcem glavom pokušao da matira Đorđa Vukovića, ali se čuvar mreže Borca nije dao iznenaditi. Posljednju šansu na meču, u 66. minutu, ponovo su imali fudbaleri iz Sarajeva i to preko Amara Drine, koji je šutirao sa odstojanja od 30 metara, ali i uzdrmao prečku Vukovićevog gola.

Na putu do trofeja, Borčevi pioniri su, inače, u četvrtfinalnom dvomeču eliminisali dobojsku Slogu, dok su juče rezultatom 5:1 nadigrali ekipu Tomislava.

Nakon utakmice, pehare i medalje finalistima uručili su generalni sekretar FS BiH Јasmin Baković i izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav.

Izvor: www.fkborac.net