latinica  ћирилица
26/06/2017 |  12:00 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

KiM: Otvorene prostorije Udruženja "Podrži me", poklon Srpske

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas su otvorene prostorije Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama "Podrži me", koje se nalaze u objektu izgrađenom donatorskim sredstvima Republike Srpske.
KiM: Otvorene prostorije Udruženja "Podrži me" - Foto: SRNA
KiM: Otvorene prostorije Udruženja "Podrži me"Foto: SRNA

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je ključeve prostorije predsjedniku Udruženja Ivani Rakić.

Arlov je rekao da je odluka Vlade Republike Srpske da prostorije ustupi ovom udruženju potvrda koliko narod Srpske, Vlada i predsjednik Republike Milorad Dodik vode računa o Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Vlada Srpske će nastaviti sa pružanjem pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Arlov.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije pet godina izdvojila 500.000 KM za izgradnju 13 stanova u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice namijenjenih raseljenim Srbima i poslovnog prostora površine 160 metara kvadratnih u kome bi trebalo da bude otvoren kulturni centar Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja "Podrži me" Ivana Rakić zahvalila je građanima i Vladi Srpske, ističući da je ovo udruženje, kao i veliki broj Srba sa Kosova i Metohije imalo bezrezervnu pomoć iz Srpske.

"Ne postoji srpsko domaćinstvo na Kosovu i Metohiji koje ne duguje zahvalnost Vladi i građanima Srpske na pruženoj pomoći i podršci", rekla je Rakićeva.

Prostorije Udruženja "Podrži me" smještene su u Nemanjinoj ulici u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Izvor: SRNA