latinica  ћирилица
26/06/2017 |  14:40 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Šarović sa Ivancovim razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje sa Moskvom

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović potvrdio je danas, u razgovoru sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim, opredijeljenost za što skorije okončanje preostalih bilateralnih pregovora za pristup tržištu u okviru Svjetske trgovinske organizacije da bi BiH do kraja godine postala njena punopravna članica.
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim - Foto: SRNA
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom IvancovimFoto: SRNA

Ivancov je u tom kontekstu izrazio punu podršku pregovorima za ispunjavanje preostalih uslova za članstvo u ovoj važnoj svjetskoj organizaciji, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šarović i Ivancov razgovarali su u Sarajevu o saradnji dogovorenoj na Drugoj sjednici Međuvladine bosanskohercegovačko-ruske komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, koja je održana u Moskvi.

Riječ je o unapređenju bilateralne saradnje, saradnje u oblasti poljoprivrede, energetike, nafte i gasa, industrije, poslovne saradnje, te modernizacije objekata sektora toplotne i električne energije i hidroenergije.

Ruski ambasador uručio je poziv ministra energetike Ruske Federacije Aleksandra Novaka za Šarovićevo učešće na Energetskom samitu u Moskvi u oktobru.

Izvor: SRNA