latinica  ћирилица
26/06/2017 |  15:37 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

Obuka službenika za odnose s javnošću (VIDEO)

Službenici za odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini nedavno su se okupili na dvodnevnoj konferenciji u Tesliću povodom završetka primjene projekta "Obuka službenika za odnose s javnošću/informisanje" Fonda za reformu javne uprave.
Obuka službenika za odnose s javnošću - Foto: RTRS
Obuka službenika za odnose s javnošćuFoto: RTRS

U okviru ovog projekta sprovedeno je više aktivnosti s ciljem unapređenja znanja državnih službenika koji se bave odnosima s javnošću u javnoj upravi, u oblastima strateškog upravljanja komunikacijama, komuniciranja u kriznim situacijama i upravljanja društvenim mrežama.

Komunikacija je važan resurs svake institucije.Zato će nova znanja i vještine u okviru projekta Obuke službenika, doprinijeti da javna uprava bude spremnija za reforme i otvorenija prema javnosti.

Cilj ovog Projekta je doprinos razvoju potencijala i kompetencija komunikatora obukom iz dodatnih oblasti značajnih za njihov rad.

Održane su obuke za više od 70 službenika za odnose s javnošću i informisanje Savjeta ministara BiH, Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Vlade Brčko Distrikta BiH.

Obuka službenika za odnose s javnošću i informisanje finansirana je sredstvima Fonda za reformu javne uprave, u okviru reformske oblasti Institucionalna komunikacija. Projekat je sproveo Kroanuer Konsalting iz Sarajeva.