latinica  ћирилица
26/06/2017 |  15:42 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Tjentište postaje kulturno - istorijski centar za borbu protiv fašizma (VIDEO)

Veterani Republike Srpske i Međunarodni savez "Nasljednici pobjede" sa sjedištem u Moskvi, namjeravaju da u Nacionalnom parku "Sutjeska" izgrade Balkanski kulturno-istorijski centar za borbu protiv fašizma, rečeno je na međunarodnoj konferenciji "Osnovne metode borbe za svijet bez fašizma", koja je danas održana na Tjentištu.
Spomenik Tjentište -
Spomenik Tjentište

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" i koordinator Međunarodnog saveza "Nasljednici pobjede" za Balkan Duško Vukotić rekao je da očekuju podršku institucija Srpske.

"Do sljedeće godine u ovo vrijeme, cilj nam je da ovdje zaživi kulturno-istorijski centar, a podršku očekujemo, prije svega, od naše Vlade i naših institucija. Teško nam pada što se danas malo ljudi iz Vlade Republike Srpske odazvalo na ovu veoma značajnu međunarodnu konferenciju", rekao je Vukotić.

Konferenciji, koja je organizovana uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske, prisustvovali su predstavnici "Nasljednika pobjede" iz deset država bivšeg Sovjetskog Saveza i sa područja Balkana, te predstavnici Udruženja "Veterani Republike Srpske".

Savjetnik u Nacionalnoj gardi Rusije general-pukovnik Leontin Pavlovič Ševcov istakao je da Međunarodni savez "Nasljednici pobjede" objedinjuje 27 zemalja i dva miliona članova, s ciljem njegovanja antifašističkih tekovina. On je naveo da je posljednjih godina sve izraženije falsifikovanje suštine Drugog svjetskog rata.

Izvor: SRNA