latinica  ћирилица
27/06/2017 |  12:18 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali vojnicima Vidovdan

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je danas da je Vidovdan datum od izuzetnog istorijskog značaja za srpski narod i prilika za sjećanje, sa posebnim pijetetom, na sve koji su ugradili živote u temelje Srpske da bi današnje generacije živjele u miru i slobodi.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

U čestitki povodom krsne slave - Vidovdana komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Nedeljku Kopuzu, oficirima, podoficirima i svim vojnicima, Cvijanovićeva je istakla kao trajnu obavezu čuvanje sjećanja na herojski put Vojske Republike Srpske i borce koji su u odbrambeno-oslobodilačkom ratu sačuvali narod i odbranili Srpsku.

Ona je izrazila nadu da će buduće generacije nastaviti da njeguju tradiciju slobode, mira i tolerancije, kao i uvjerenje da će institucije Republike Srpske nastaviti da se angažuju na poboljšanju položaja boračkih kategorija u društvu.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, u čestitki vojnicima povodom krsne slave, istakao je da se srpski narod, slaveći Vidovdan, koji ima veliku simboliku, sjeća svih bitaka kroz istoriju, ali i slavi mir, slobodu i toleranciju kojima je uvijek težio kao slobodarski narod.

Čubrilović je naglasio da je borba pripadnika Vojske Republike Srpske bila odbrambena, na čast i ponos generacija koje čuvaju njenu tradiciju.

"Krsna slava Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, koji baštini tradiciju Vojske Srpske, prilika je da se sjetimo herojstva i hrabrosti naših boraca koji su najzaslužniji za stvaranje Srpske i odbranu slobode srpskog naroda u BiH", poručio je Čubrilović.

On je, u ime Narodne skupštine Srpske, izrazio posebnu zahvalnost svim vojnicima Vojske Republike Srpske koji su u temelje Srpske ugradili svoje živote, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Čubrilović je čestitao krsnu slavu Vidovdan komandantu Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH brigadiru Nedeljku Kopuzu, oficirima, podoficirima i svim vojnicima Trećeg pješadijskog puka, sa željom da je proslave u miru, sreći i blagostanju i ostanu garant stabilnosti i mira svih građana.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Izvor: SRNA