latinica  ћирилица
27/06/2017 |  14:49 | Autor: RTRS

Zvezda smanjila dug na 30 miliona evra, traži dvije titule

U utorak je na programu sjednica nove Skupštine Crvene zvezde, a kako prenose Večernje novosti, glavna vijest biće da je dug smanjen na 30 miliona evra.
Stadion Crvene zvezde - Foto: RTRS
Stadion Crvene zvezdeFoto: RTRS

Novi saziv Skupštine zasjeda od 18 časova na stadionu Rajko Mitić, a osim duga u centru pažnje biće prethodna sezona bez trofeja.

Kako prenose Novosti, Terzić će objasniti kako je uspio da bez velikih prihoda od takmičenja, ulaznica i marketinga drastično smanji potraživanja povjerilaca, prije svih banaka (Marfin, Univerzal), koja su prije samo tri godine iznosila 52 miliona evra, a u odnosu na prošlu skupštinu 36 miliona.

Na Skupštini će biti iznijet na glasanje zahtjev upućen FS Srbije za priznavanje titule prvaka Srbije iz 1946. i vraćanje titule šampiona Јugoslavije osvojene 1986. koja je bila priznata od strane Predsjedništva FS Јugoslavije i UEFA, jer je Zvezda igrala Kup šampiona, ali koja je 29. jula 1987. poslije tužbe Partizana Ustavnom sudu i Sudu udruženog rada pripala crno-bijelima.

FSЈ je te 1986. poništio cijelo posljednje kolo, kaznio sve klubove oduzimanjem šest bodova u narednom šampionatu i 12 timova je moralo da odigra ponovo poništenu rundu.

Crno-bijeli nisu htjeli da igraju protiv Željezničara (izgubili 3:0), pa je tako titula pripala Crvenoj zvezdi.

Partizan FSЈ nije tužio sportskim sudovima FIFA i UEFA, već Sudu udruženog rada koji je poništio odluku. Zvezda smatra da je to nelegitimna odluka i traži da FS Srbije prizna ono što su prihvatili FSЈ i UEFA.

Izvor: B92