latinica  ћирилица
27/06/2017 |  15:28 | Autor: RTRS

Odbojkaši Srpske i BiH za saradnju sa stručnjacima iz Srbije

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je danas da predsjednicima odbojkaških saveza BiH Milutinom Popovićem i Srbije Zoranom Gajićem o organizaciji odbojkaških kampova i važnijih reprezentativnih utakmica, te o stručnoj podršci ovom sportu u Republici Srpskoj i BiH.
Odbojkaši Srbije - Foto: Getty Images
Odbojkaši SrbijeFoto: Getty Images


Vuković je rekao novinarima nakon prijema da će Grad Istočno Sarajevo pomoći organizaciju odbojkaških takmičenja koja bi, kako je ocijenio, bila korisna za ove prostore. On je naveo da je Balkansko prvenstvo u odbojci za juniorke, koje će danas biti otvoreno na Palama, povod za posjetu predsjednika odbojkaških saveza BiH i Srbije.

"Iskazali smo poštovanje treneru Gajiću što na neki način povećava rejting Balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke, koje će za nas biti nova referenca kada je u pitanju organizacija ovakvih takmičenja", rekao je Vuković.

Proslavljeni odbojkaški trener i predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da boravi u radnoj posjeti Republici Srpskoj, te da je prije Istočnog Sarajeva, posjetio Višegrad, Trebinje i Ljubinje, gdje je otvoren odbojkaški kamp, a predviđen je i odlazak na Pale.

"Odbojkaški savez Srbije stoji na raspolaganju savezima u Republici Srpskoj i BiH kada je reč o pomoći odbojci na ovim prostorima", rekao je Gajić.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović ocijenio je da je posjeta Gajića značajna za dalju budućnost odbojke na ovim prostorima. Naglasio je da je Odbojkaški savez Republike Srpske od svog osnivanja imao snažnu, prije svega stručnu i organizacionu podršku u Odbojkaškom savezu Srbije.

Izvor: SRNA