latinica  ћирилица
28/06/2017 |  12:42 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

Za vikend glavna banjalučka ulica postaje pješačka zona

Glavna ulica u Banjaluci će od subote 1. jula do ponedjeljka, 3. jula, biti pretvorena u pješačku zonu u okviru vizije Grada Banjaluka da promoviše zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Iz banjalučke Gradske uprave saopšteno je da će u subotu od 18.00 časova do ponedjeljka u 4.00 časa dio Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića od Hotela "Bosna" do Ulice Marije Bursać biti zatvoren za saobraćaj za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvoren u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i da se igraju mališani.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić pojasnio je da je riječ o eksperimentalnom zatvaranju ulice.

- Nakon ove probne aktivnosti donijećemo odluku da li će preći u tradiciju da se vikendom pješaci stavljaju u prvi plan - rekao je Sandić.

Prema njegovim riječima, u navedenom vremenu parking u zoni glavne ulice biće besplatan, kao i u javnoj garaži u Vidovdanskoj ulici, uz postavljanje propisne saobraćajne signalizacije koja će definisati ovaj privemeni režim odvijanja saobraćaja.

Sandić je dodao da će autobusi na linijama javnog prevoza putnika koji saobraćaju tim dijelom Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića biti preusmjereni u Vidovdansku i Kninsku ulicu.

On je naveo da će sa ovom aktivnošću i najavljenim sistemom iznajmljivanja bicikala Banjaluka jasno opredijeliti za promociju i razvoj nemotorizovanog saobraćaja.

Izvor: SRNA