latinica  ћирилица
28/06/2017 |  13:01 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

Odata počast stradalim borcima iz Pribnja

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na mjesnom spomen-obilježju Blatine-Pribanj, na Palama je danas odata počast za 14 srpskih boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Pale- pomen borcima iz Pribnja - Foto: SRNA
Pale- pomen borcima iz PribnjaFoto: SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da je pomen organizovan u okviru obilježavanja Vidovdana i kalendara za obilježavanje značajnih datuma i događaja u Republici Srpskoj.

- Vidovdan je sudbonosno kroz istoriju vezan za srpski narod koji ima bogatu istoriju na ovim prostorima još od Kosovskog boja 1389. godine do danas. To je jedan otpor snage, pobjede i jedinstva za opstanak i očuvanje naroda - istakao je Parađina.

On je poručio da je Republika Srpska najvrednija tekovina odbrambeno-odadžbinskog rata koja se nalazi na velikim iskušenjima, kako političkim, bezbjednosnim, tako i ekonomskim i socijalnim.

- Želja nam je da obezbijedimo jedinstvo i slogu srpskog naroda kada je riječ o nacionalnim i strateškim pitanjima . rekao je Parađina.

Prema njegovim riječima, potrebno je prekinuti svađe i rješavati životna pitanja da bi se omogućio kvalitetniji život građana u svim društvenim sferama.

Parađina je naglasio da nema ničeg časnijeg i prečeg nego da se poštuju djela predaka.

- Bitno je da prenesemo sadašnjim i budućim generacijama da se te vrijednosti njeguju i čuvaju - istakao je Parađina.

Današnjem događaju prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Boračke organizacije Pale, ratni komandanti, porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Pale.

Izvor: SRNA