latinica  ћирилица
28/06/2017 |  13:28 | Autor: RTRS

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske sufinansira studentske projekte

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sufinansiraće u ovoj godini 28 programa ili projekata studentskih organizacija u ukupnom iznosu od 180.000 KM.
Univerzitetski kampus - Foto: Screenshot
Univerzitetski kampusFoto: Screenshot

Na Јavni konkurs za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, koji je raspisan 3. maja, prijavljeno je ukupno 36 programa, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komisija za izbor programa i projekata, koju čine dva člana predložena od strane Unije studenata Republike Srpske, jedan član imenovan na prijedlog Odbora za pitanja mladih Narodne skupštine Republike Srpske i dva člana na prijedlog Ministarstva prosvjete i kulture, odlučila je da bude sufinansirano 28 projekata.

Na osnovu konačnog prijedloga Komisije, ministar će donijeti rješenje o sufinansiranju programa i projekata studentskih organizacija za ovu godinu, nakon čega će sa studentskim organizacijama biti potpisani odgovarajući ugovori o sufinansiranju. Rezultati Јavnog konkursa za sufinansiranje programa i projekata studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj dostupni su na internet portalu resornog ministarstva.

Izvor: SRNA