latinica  ћирилица
28/06/2017 |  15:19 ⇒ 15:57 | Autor: RTRS

Mirjanić: Razmatrani budući vidovi saradnje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić razgovarao je danas u Poljskoj sa počasnim konzulom BiH Stanislavom Lunievskim i ambasadorom BiH u Poljskoj Dušanom Kovačevićem o unapređenju regionalne i privredne saradnje između Srpske i Poljske.
Ministar Mirjanić u posjeti Poljskoj - Foto: SRNA
Ministar Mirjanić u posjeti PoljskojFoto: SRNA

Mirjanić je u Privredno-trgovinskoj komori u Bjalistoku prisustvovao i potpisivanju Sporazuma o saradnji između područne Privredne komore Banjaluka i Komore Podlaskog vojvodstva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastancima su razmatrani i budući vidovi saradnje u oblastima prerade poljoprivrednih proizvoda, zajedničkog učešća na trećim tržištima, kao i u drvoprerađivačkom sektoru.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić danas je u Poljskoj razgovarao sa direktorom Mljekare "Mlekovita" Dariusom Sapinskim o mogućnostima za preuzimanje Mljekare "Šnjegotina" iz Republike Srpske.

"Mlekovita" je osnovana 1928. godine, ima mrežu od 14 pogona u Poljskoj i trenutno je treća mljekara po proizvodnji u Evropi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Tokom ove posjete, upriličen je i susret sa upravom kompanije, obilazak pogona za proizvodnju i razgovor o poljoprivrednoj saradnji.

Izvor: SRNA