latinica  ћирилица
28/06/2017 |  15:41 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

Modriča obilježila Dan opštine (VIDEO)

U Modriči je brojnim manifestacijama obilježen Vidovdan - Dan opštine.
Modriča - Foto: ilustracija
ModričaFoto: ilustracija

Na svečnoj sjednici Skupštine opštine istaknuto je, da je između dva Vidovdana učinjen značajan pomak u razvoju ove sredine. Dan opštine Modriča počeo je služenjem prastosa za 507 boraca poginulih u Odbrambeno - otadžbinskom ratu.

Za godinu dana Modriča je bogatija za novi vrtić, novu zelenu pijacu, kružni tok i druge infrastrukturne objekte, naglašeno je na svečanoj sjednici Skupštine opštine Modriča, održanoj povodom slave opštine, Vidovdana.

- Smatram da radimo sa skromnim uslvima, skromnim kapacitetima, onoliko koliko možemo, ne hvaleći se onim što nije za hvalu, ali kudeći sve ono što nije dobro da se ispravi, poručio je Mladen Krekić, načelnik opštine Modirča.

Uručene su nagrade i priznanja. Povelja kao najviše opštinsko priznanje dodijeljena je OK “Modriča Optima“, a plaketu Modriče dobili su Fondacija Proplan iz Holandije, Vatrogasni savez Republike Srpske i doktor Dragan Kostić iz Banja Luke.

Otvorena je i nova zgrada dječijeg vrtića Naša radost" čiju je izgradnju finansirala švajcarska humanitarna fondacija – "Djecu našeg svijeta" od 550.000 evra. U novom obdaništu biće zaposleno petnaestak radnika i eliminisana lista čekanja na smještaj u vrtić.

Na centralnom spomeniku položeno je cvijeće i služen parastos za 507 boraca iz Modriče poginulih u Otadžbinskom ratu i održan Poetski čas.