latinica  ћирилица
29/06/2017 |  07:26 ⇒ 12:04 | Autor: RTRS

Gradiška: Sastanak povodom izgradnje mosta na Savi

U Gradišci se održava sastanak delegacija Republike Srpske, BiH i Hrvatske u vezi sa gradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške.
Gradiška - sastanak delegacija Republike Srpske, BiH i Hrvatske u vezi sa gradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške - Foto: SRNA
Gradiška - sastanak delegacija Republike Srpske, BiH i Hrvatske u vezi sa gradnjom mosta na rijeci Savi kod GradiškeFoto: SRNA

Sastanku prisustvuju ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, direktor preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić, sekretar u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH Igor Pejić, te hrvatska delegacija na čelu sa državnim sekretarom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislavom Mihotićem.

Sastanku, koji se održava u zgradi opštine, prisustvuje je i zamjenik načelnika Gradiške Ognjen Žmirić.

Ministar saobraćaja i veza u Vladi Srpske, Neđo Trninić očekuje da se na ovom sastanku približe stavovi, kada je riječ o početku gradnje ovog objekta.

Trninić je naglasio da je cilj da se ubrza donošenje rješenja u stvarima koje hrvatska strana treba da učini kako bi počela izgradnja mosta.

- Mi smo završili sve potrebne dozvole i papire, a formirana je i zajednička komisija za izradu tenderske dokumentacije. Sada je na hrvatskoj strani da završi svoj dio. Želimo da se na sastanku u Gradišci to malo ubrza - rekao je Trninić.

Izvor: RTRS/SRNA