latinica  ћирилица
29/06/2017 |  15:07 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

U Istočnom Drvaru prvi put organizovana Konferencija beba (VIDEO)

U Istočnom Drvaru po prvi put je organizovana Konferencija beba.
Istočni Drvar - Konferencija beba - Foto: RTRS
Istočni Drvar - Konferencija bebaFoto: RTRS

Učestvovalo je oko 120 mališana iz Istočnog Drvara i Drvara u federaciji BiH, a izabrano je i tročlano predsjedništvo najmlađih stanovnika ovih opština.

Iako je kiša nekoliko puta odgađala početak manifastacije, u Istočnom Drvaru je izabrano tročlano predsjedništvo najmlađih. Među njima je i osmomjesečna Katarina Broćeta iz Drvara.

- Ovo je nešto najljepše što se desilo u poslednje vrijeme, drago nam je što smo došli i drago nam je što je beba najmlađa, i ako bog da biće još beba - istakla je majka Katarine Branka Broćeta.

Nisu zaboravljene ni višečlane porodice sa ovog područja.

- Јa imam još troje djece, još dvoje, on je treći, i prelijepo nešto, treba to tako da se orgabnizuje - rekla je Duška Rodić.

Bila je ovo i jedinstvena prilika za okupljanje djece iz Istočnog Drvara i susjednog Drvara u Federaciji BiH.

- Svi smo se organizovali i svi smo se angažovali da dan bude što ljepši i bolji - dodala je načelnica opštine Istočni Drvar Milka Ivanković.

- Naš dolazak ovdje je podrška Istočnom Drvaru, da se sve više djece rađa i dole u Drvaru i ovdje - izjavio načelnik opštine Drvar Goran Broćeta.

Istočni Drvar jedna je od 31 opštine u Srpskoj koja se ove godine prijavila za organizaciju Konferencije beba.

- Brigu o djeci moramo da vodimo svi, ne samo resorna ministarstva, lokalne zajednice, već da se uključimo svi, da nam natalitet bude što veći - naglasila je pomoćnica Ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Za prisutne je organizovan i kulturno-umjetnički program na kojem je nastupilo Kulturno umjetničko društvo „Mira Lukač“ iz Drvara.