latinica  ћирилица
30/06/2017 |  11:13 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

Čast Otadžbine o Mektićavim napadima - Sramota da uopšte pišemo o toj bruci

Republika Srpska i njen opstanak dovode se u pitanje, ne toliko zbog neprijateljskih poteza koliko zbog naših, srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine, kojima je lični interes iznad svega, karekterisan megalomanijom i bahatošću, navodi se u saopštenju udruženja "Čast Otadžbine"
Logo "Čast otadžbine" - Foto: Screenshot
Logo "Čast otadžbine"Foto: Screenshot

Njihova mržnja eskalirala je do tih razmjera da je ljubav prema otadžbini, prema Republici Srpskoj minijaturna u odnosu na mržnju prema predsjedniku Republike Srpske. Postavlja se pitanje, zašto? Odgovor je vrlo jednostavan. Svaki projekat ima svoj cilj, način izvođenja odnosno izvođače i cijenu. Naravno da je svima jasno da je projekat islamske države napisan u Alijinoj “deklaraciji“, izvođači se mijenjaju od odreda “El mudžahir“ do neustavnih djelatnika koji su zaposleni u zajedničkim organima.

U posljednje vrijeme postoji sve više naznaka koje pokazuju da se uveliko radi na rušenju Republike Srpske i te naznake se ne bi smjele ignorisati, jer onaj ko u njima ne vidi opasnost i bagateliše ih, sigurno je dio toga rušilačkog scenarija. Centri za rušenje Republike Srpske su rasprostranjeni po svijetu, odnosno na Zapadu, ali jedan od ključnih centara za nestanak Republike Srpske nalazi se u Sarajevu. U gotovo svim navedenim centrima je definisano da ako se uspije skloniti Milorad Dodik sa političke scene zadatak će biti završen i enormne stavke iz obećanja osigurane. Zbog toga se raznoraznim demagoškim floskulama, deziformacijama i gotovo svim, poznatim metodama specijalnog rata, maskiraju zadaci i prenose fabrikovanu mržnju na najniže slojeve društva.

Budući da konstantno potenciraju da im je bitno očuvanje Republike Srpske i negiraju mržnju prema predsjedniku Republike Srpske i zavjeru protiv trenutne vlasti u Republici Srpskoj kako je moguće da glasaju za Zakon o kažnjavanju za negiranje genocida. Da ne govorimo o pijetetu prema čovjeku koji četvrt vijeka nije sahranio sina. Sramota nas je i da pričamo, pišemo o toj bruci. Ljudi koji su na prostor Srpske došli sa kesom stvari, sada su milioneri, da ne zaboravimo imaju najveće plate u BiH, pričaju o plati. Ne postoji veći bol od onoga, kada roditelj sahrani dijete, zato poručujemo tzv. ministru da prestane sa idiotlucima. Dosadašnje greške smo im praštali, ali ovaj put zahtjevamo njihovo kažnjavanje. Organi vlasti u Republici Srpskoj moraju da procesuiraju pojedince u zajedničkim institucijama zbog ugrožavanja nacionalnog interesa.

Јasno je da Bakir Izetbegović pokušava preko srpskih predstavnika, da nas uplaši svojim mjerama, ali ovim putem mu poručujemo da njegove metode ne mogu poljuljati niti uplašiti one koji su već jednom branili Republiku Srpsku! Za srpski narod Srebrenica jeste zločin, ali nikada neće biti genocid. Nećemo dozvoliti da se srpski predstavnici koji guraju Republiku Srpsku u beznađe izvuku podnošenjem ostavke, već moraju da budu kažnjeni za nedjela. Moramo stati u kraj onima koji nanose štetu Republici Srpskoj. Pozivamo opozicione lidere i predstavnike u organima BiH na odanost Republici Srpskoj, pozivamo ih ukoliko su ucijenjeni da rade protiv Republike Srpske da odmah daju ostavke.

Pored njih pozivamo i sve građane Republike Srpske da se udruže za opstanak Republike Srpske, jer će nas u suprotnom proklinjati kosti u grobovima poginulih boraca. Sigurni smo da se ništa neće mijenjati bez konkretizovanja stvari, zato predlažemo Skupštini i Vladi da na prvim sjednicama krenu u realizaciju, odnosno imenovanje Ministra odbrane i Ministra inostranih poslova! 


          Odbor osnivača
 Udruženje "ČAST OTADŽBINE"