latinica  ћирилица
03/07/2017 |  09:35 ⇒ 10:05 | Autor: RTRS

Zlatna voda za ljepotu i zdravlje

Zlatna voda je voda obogaćena jonima zlata, slično kao i srebrna voda, koja jača imunitet, a priprema se vrlo lako.
Zlatna voda za ljepotu i zdravlje - Foto: Novosti.rs
Zlatna voda za ljepotu i zdravljeFoto: Novosti.rs

Možete da se umivate njom, praviti obloge ili je koristiti za masažu, tvrdi ruska ljekarka Јulija Doronjina. Zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje zbog svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima. Osim što djeluje antibakterijski i protivupalno, zlato takođe izbjeljuje staračke pjege i mrlje nastale usljed sunčevog zračenja. Ovo je recept za pripremanje i korišćenje zlatne vode iz njene knjige "Šungit - kamen spasilac".

Priprema: Uzmite zlatan novčić, dukat ili komad nakita od (isključivo) žutog zlata, bez ukrasnog kamenja, težine oko tri grama. Dobro ga operite pod mlazom vode i stavite u neoštećen emajlirani lončić. Prelijte zlato sa dve čaše filtrirane vode i ostavite da vri na niskoj temperaturi sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite zlato, a vodu koristite za umivanje, masažu ili kao oblog protiv bolova u mišićima, kao i za stimulaciju limfne drenaže.

Zlatna voda usporava potrošnju kolagena i elastina, stimuliše rast ćelija, tako što omogućava da se molekuli kiseonika transportuju pravo u kožu, zbog čega se ona revitalizuje i dobija mladolik izgled. Takođe, podstiče cirkulaciju, jača tonus mišića, a odgovara svim tipovima kože. Ako se umivate zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suva postaje meka i hidrirana. Ispiranje kose ovom vodom jača dlaku i revitalizuje kožu glave.

Izvor: Agencije