latinica  ћирилица
04/07/2017 |  10:11 ⇒ 10:13 | Autor: RTRS

Rekao da ide po cigarete, a otišao u Rusiju!?

Arturo Garsija, meksički fudbalski zaljubljenik iz grada Pueblo, rekao je supruzi da ide da kupi cigarete, a umjesto toga otputovao je na Kup konfederacija u Rusiju da bi bodrio reprezentaciju Meksika.
Artur Garsija (Foto: twitter.com/@REMEZCLA) -
Artur Garsija (Foto: twitter.com/@REMEZCLA)

"Rekao sam ženi da idem u `Okso`, trgovinu popularnu kod nas u Meksiku, kako bih kupio cigarete, ali joj nisam rekao u koju tačno idem. Vjerovatno nije očekivala da ću ići u njihovu poslovnicu preko Atlantika", objasnio je Garsija novinarima.

Nakon što je obavijestio porodicu da "ide po cigarete" otišao je na aerodrom na let za Njemačku. Iz Njemačke se vozio do Rusije, a sve to da bi uživo gledao utakmicu svoje reprezentacije protiv Rusije na Kupu konfederacija.

Kako navodi list "Oditi central", Garsija je prije toga otputovao u Montero, pa avionom u Volfsburg. U njemačkom gradu dočekali su ga rođaci, kod kojih se odmorio i zabavio.

Ali, tamo je doživio peh - igrajući fudbal sa susjedima svojih rođaka ozlijedio je nogu, te je morao u bolnicu.

Ljekari su mu savjetovali da ostane i odmara se, ali se on automobilom svojih rođaka odvezao u Rusiju, u Kazanj, na utakmicu koju je Meksiko dobio. Kasnije je u polufinalu Meksiko izgubio od Njemačke.

Garsija još nije rekao ženi da je na put i boravak potrošio svu ušteđevinu.

"Cijena za mene nije važna. Јedino je važno da budem sa našim fudbalerima", navodi Garsija.

Izvor: SRNA