latinica  ћирилица
05/07/2017 |  14:15 ⇒ 14:18 | Autor: RTRS

Italijanski farmer traktorom "nacrtao" Putina (VIDEO)

Italijanski poljoprivrednik "nacrtao" je traktorom portret ruskog predsjednika Vladimira Putina na svojoj njivi u regionu Veneto na sjeveru zemlje.
Italijanski farmer traktorom „nacrtao“ Putina - Foto: Screenshot/YouTube
Italijanski farmer traktorom „nacrtao“ PutinaFoto: Screenshot/YouTube

Kako prenosi italijanski portal "Arena" portret ruskog lidera zamenio je sliku predsjednika SAD Donalda Trampa, koji je Dario Gambarin napravio nakon žetve krajem prošle godine.

Gambarin je postao poznat pre nekoliko godina zbog svog dara da nacrta ogromne portrete svetskih lidera i simbolične poruke o značajnim svjetskim događajima. Njegovo platno je ogromno polje, a četkica i boje - traktor i plug. Јunaci njegovih radova bili su bivši predsjednik SAD Barak Obama, lider kubanske revolucije Fidel Kastro, papa Franja i drugi političari i poznate ličnosti.

Po završetku ovogodišnje žetve italijanski poljoprivrednik nacrtao je Putinov portret, tempirajući ga pred predstojeći samit G20 u Hamburgu.

Portret predsjednika Rusije nacrtan traktorom može da se vidi samo sa visine. Putinov portret ima širinu od 135 metara, a pored njega je njegovo ime napisano ćirilicom i potpis "G20 2017".

"Ovaj rad se može vrlo lako objasniti. Kao što znate, sljedeće subote i nedjelje u Hamburgu će biti održan samit "dvadesetorke". Nadamo se da će ovaj sastanak dovesti do rješavanja aktuelnih problema u oblasti ekonomije i migracije koji vrše pritisak na svet. Ima mnogo tema za diskusiju: Ukrajina, Sirija, nuklearno oružje, kao i optužbe na račun Moskve za miješanje u američke izbore“, rekao je Gambarin novinarima.

Izvor: Sputnjik