X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
06/07/2017 |  20:11 ⇒ 20:40 | Izvor: RTRS

Poljska bruka godine - pjesma "Pevaj i skači za Donalda Trampa!"(VIDEO)

Za blamažu godine, koju prevazilazi možda samo pjesmica bivše češke ministarke u čast radara američkog antiraketnog štita, označen je danas u Varšavi nastup s nezaboravnom koreografijom koju je u čast američkog predsjednika Donalda Trampa na državnoj televiziji izveo jedan poljski pjevač.
Sramota godine u Poljskoj - Foto: Screenshot/YouTube
Sramota godine u PoljskojFoto: Screenshot/YouTube

Andžej Roševič, poznat po muzičkim hvalospevima sadašnjoj poljskoj konzervativnoj vladi, a prethodno sovjetskom vođi Mihailu Gorbačovu, komponovao je i napisao na engleskom jeziku tekst pjesme u čast predsjednika Trampa "Tramping and jumping is trendy. I'm a trendy Andy" i zajedno s partnerkom otplesao je u jutarnjem programu nacionalne televizije TVP.

Poljaci na internetu primjećuju da ne znaju da li da plaču ili da se smiju rimovanom pozivu Roševiča – „Pejvaj i skači za Donalda Trampa“ ili da prestanu da plaćaju pretplatu državnoj televiziji koja je Roševiča pustila u program.

Na sreću Poljaka, Tramp tokom svog kratkog, 16-očasovnog boravka u Varšavi nije mogao da vidi klip u svoju čast, dok je svojevremeno češka ministarka odbrane Vlasta Parkanova uspjela da preda u ruke američkom predsedniku Džordžu Bušu u Pragu 2007. godine CD sa pjesmom Dobar dan, bataljone zvezda i pruga.

Bizarnim sticajem okolnosti, Parkanova je u tu odu radaru američkog antiraketnog štita, koji je trebalo da bude postavljen u bazi „Brdi“ južno od Praga, prepjevala stari čehoslovački komunistički hit Dobar dan, majore Gagarine.

„Poruči svemiru, tamo među zvijezdama, da mi želimo da živimo u miru sa svima, ali naš krojač je (ujka) Sem. Dobar dan, radare, jednostavno velkam, konačno smo dočekali, dobar dan, radare, ja ti aplaudiram“, raspjevala se tada češka ministarka, čija udvorička pjesmica je tada proglašena za češku bruku godine.

Izvor: RTS