latinica  ћирилица
07/07/2017 |  16:36 ⇒ 19:13 | Autor: RTRS

Banja Dvorovi: Rekordan broj turista u proteklih deset godina (VIDEO)

Zaposleni u Јavnoj ustanovi Banja Dvorovi ulažu maksimalne napore da se u aktuelnoj turističkoj sezoni iskoriste svi potencijali kako bi se finansijski stabilizovali. Zdravstvene i turističke usluge banje i kompleksa bazena tokom prethodnog mjeseca koristio je rekordan broj turista u proteklih deset godina. Tome je sigurno doprinijelo lijepo vrijeme, ali i povoljne cijene za banjsko liječenje.
Banja Dvorovi - poslovanje - Foto: RTRS
Banja Dvorovi - poslovanjeFoto: RTRS

 Pacijenti prezadovoljni smještajem u hotelu "Sveti Stefan" gdje osim medicinskog tretmana koriste i bazen sa termomineralnom vodom.

Anketirani posjetioci rekli su da su zadovoljni uslugama ovog zdravstveno-turističkog kompleksa.

Kapacitet hotela od 100 ležajeva je popunjen, smjene su ugovorene do kraja sezone.

Sveto Lopandić, šef marketinga u Banji Dvorovi rekao je da oni pružaju i usluge boračkoj populaciji koji tradicionalno dolaze u organizaciji Vlade Srpske.

Potencijal Banje Dvorovi, nažalost, tek je djelimično iskorišćen, a prednosti su višestruke, kažu Semberci.

Pristupačne cijene i povećanje kvaliteta usluga u banji i na bazenima, dali su rezultate već u prvom mjesecu ovogodišnje turističke sezone.

Bez ozbiljnih finansijskih ulaganja u postojeću infrastrukturu, Banja Dvorovi teško će se izboriti sa konkurencijom u okruženju, uprskos maksimalnom trudu zaposlenih i potencijalu kojim raspolaže. A do 90-tih godina prošlog vijeka samo u jednom domaćinstvu u privatnom smještaju dnevno je bilo 50 turista.

Opširnije pogledajte u prilogu.