latinica  ћирилица
11/07/2017 |  15:41 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Nekoliko mjesta oko Banjaluke bez vode! (VIDEO)

Zbog tropskih temperatura i povećane potrošnje vode mještani banjalučkih naselja Dragočaj, Ramići, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica i Prijakovci od juče nemaju vodu.
Piskavica - Foto: RTRS
PiskavicaFoto: RTRS

Iz Vodovoda pozivaju sve građane na racionalniju potrošnju vode.

Prekidi u snabdijevanju vodom u mnogim banjalučkim prigradskim naseljima podigli su građane na noge. Na visokim temperaturama voda je prijeko potrebna, a mještani Piskavice kažu da već dva dana preživljavaju agoniju koja se više ne može podnijeti.

Stanoja Zrnić, iz Piskavice, ističe da je najteže kada je riječ o napajanju stoke, a ni njegovim komšijama nimalo nije jednostavno da prebrode ovakvo stanje.

Mještani Piskavice navode da su se u više navrata obraćali Vodovodu, ali, kažu, konkretan odgovor kada će se normalizovati snabdijevanje nisu dobili.

Radovan Zrnić, iz Piskavice, kaže da su im u Vodovodu poručili da se strpe, ali da to nije rješenje, jer su Piskavičani dali novac za priključak, a sada nemaju vode.

U Vodovodu kažu da je zbog povećane potrošnje došlo do pada pritiska, što je izazvalo prekid u vodosnabdijevanju.

Trenutno se od Tunjica prema Piskavici sistemi vodosnabdijevanja pune i očekuje se normalizacija stanja, ali uz uslov da se voda racionalno troši, odnosno da se prestane sa zalijevanjem bašta, voćnjaka, zelenih površina i slično.

U Piskavici se nadaju da će vodu dobiti uskoro, ali ističu da Vodovod time što ne ne isporučuje vodu već dva dana, krši ugovor koji su potpisali sa njim.

Dok ne dobiju vodu iz gradskog vodovoda u domaćinstvima, mještani Piskavice, kažu, snalaze se kako znaju i umiju. Malobrojni koriste vodu iz bunara, čiji je nivo, zbog velike suše, takođe nizak.