latinica  ћирилица
12/07/2017 |  21:22 | Autor: RTRS

Brnabić: Srbija dokazala posvećenost regionalnoj saradnji

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je u Trstu da je Berlinski proces veoma važan za regionalnu saradnju i evropske integracije regiona, te da je Srbija iskreno posvećena regionalnoj saradnji, što je dokazala u posljednje tri godine.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

- Ova vlada nastaviće da insistira na tome i dobro je što je moj mandat počeo sa berlinskim procesom i sastancima koje sam imala ovde - rekla je Brnabić.

Prema njenim riječima, zaključci su da treba da se nastave i ubrzaju dogovoreni projekti.

- Srbija je uradila najviše i to je prepoznato od partnera u EU, bitna nam je infrastruktura, ekonomska saradnja, osnovana je regionalna privredna komora, biće dobro da se privrednici povezuju i to ide lakše nego politika - dodala je Brnabićeva.

Ona se na marginama Samita u Trstu sastala sa kancelarom Njemačke Angelom Merkel, sa kojom se saglasila da digitalizacija, pokretanje inovacija i startap firme mogu biti nova perspektiva zemalja zapadnog Balkana.

Na sastanku je razgovarano o evrointegracijama Srbije, koracima koje preduzima na putu ka članstvu u EU i rezultatima ekonomskih reformi i fiskalnoj konsolidaciji u prethodnom periodu, javili su beogradski mediji.

Brnabićeva je razgovala i sa slovenačkim premijerom Mirom Cerarom.

Izvor: SRNA