latinica  ћирилица
17/07/2017 |  21:47 ⇒ 18/07/2017 | 07:57 | Autor: RTRS

NSRS o Prijedlogu zakona o interventnim nabavkama

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas konačni Prijedlog dnevnog reda 20. redovne sjednice na koji je, po prijedlogu Vlade Republike Srpske, uvršten Prijedlog zakona o interventnim nabavkama, po hitnom postupku.
Kolegijum NSRS, arhiv - Foto: RTRS
Kolegijum NSRS, arhivFoto: RTRS

Parlament će sjednicu početi sutra a zasijedanje će biti nastavljeno u srijedu, četvrtak i petak, 19. 20. i 21. jula. Kako je saopšteno, Naordna skupština će raditi produženo radno vrijeme i u večernjim časovima. "Dan za glasanje“ predviđen je za petak, 21. jula. Ukoliko ranije budu apsolvirane sve tačke dnevnog reda moguće je da „dan za glasanje“ bude u četvrtak.

Pojačan tempo rada 20. redovne sjednice neophodan je kako bi u skladu sa Poslovnikom Narodna skupština okončala sjednicu prije ljetnje pauze u zasjedanjima.

 Potpredsjednik Vlade Anton Kasipović najavio je mogućnost da Vlada neke od predloženih tačaka povuče sa dnevnog reda na početku sjednice. Kolegijum je odobrio zahtjev za obraćanje predsjedniku Udruženja penzionera Republike Srpske Radi Rakulju u trajanju od 10 minuta tokom rasprave o Informaciji o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Republici Srpskoj za 2016. godinu.