latinica  ћирилица
18/07/2017 |  08:41 ⇒ 08:43 | Autor: RTRS

Pijani Poljak napravio "scenu" u avionu

Јedan pijani Poljak bio je noćas toliko nestrpljiv da na letu iz Velike Britanije izađe na rodno tlo da je tokom slijetanja na aerodrom u Gdanjsku na sejveru Poljske odbio da se veže i pokušao je silom da otvori vrata aviona.

Ostale putnike na letu iz Donkastera u Gdanjsk u noći između nedjelje i ponedjeljka, taj 33-godišnji Poljak preplašio je već kada je agresivno odbio uputstva stjuardesa da ostane na mjestu i veže se kada se avion približavao pisti aerodroma u Gdanjsku.

"Ustao je i na kraju je prišao bočnim vratima aviona i pokušao da ih otvori što mu na sreću nije uspjelo jer vrata imaju obezbjenje za slične situacije. Možemo da zamislimo kakve trenutke straha su preživljavali ostali putnici", rekao je listu Gazeta viborča portparol Granične straže u Gdanjsku Tadeuš Gruhala.

Čim je avion sletei po Poljaka je došla granična straža a on je bez otpora pristao da izađe iz aviona ali kada je priveden agresivno je odbijao test na alkohol koji su mu izmjerili tek u treznilištvu - 2,76 promila alkohola u krvi.

Kada se otrijeznio i probudio, nije se uopšte sjećao izgreda i bez protesta je platio kaznu od 110 evra.

Izvor: B92